Spring naar content

Technische camera 2

De technische camera heeft een aantal specifieke eigenschappen die voor verschillende fotografische doeleinden uitkomst bieden.

Zo zijn de mogelijke verstellingen van de Technische Camera voor verschillende toepassingen onmisbaar en is de kwaliteit van het fantatische 4×5” formaat een fijn feest!

En daarnaast is de speciale bouw van de grootformaat lenzen, de scherpte van het beeld en indien juist toegepast, de geringe scherpte diepte een genot om te ervaren.

Door de relatieve traagheid van het werken met 4×5” is het pre-visualiseren, het licht meten en het rustig doorademen van essentieel belang. De workshop Technische Camera 2 gaat daarom voornamelijk over het ambachtelijke proces, het werken met 4×5” film en met alle mogelijke verstellingen van de camera.

De workshop bestaat uit 5 lessen waarvan de eerste plaatsvindt op de Fotoacademie en de vier vervolgbijeenkomsten (eventueel twee op een dag) in de studio van docent Pieter Lemmens.

De eerste les wordt besteed aan een kennismaking en een presentatie van het werk en een inventarisatie van de individuele leerdoelen van de studenten.

De vervolgbijeenkomsten worden hierop ingericht: Het ontwikkelen van film, lichtmeten, tilt-shift, spelen met scherpte/diepte lijnen, portretten maken of stillevens, de natuur in of fotograferen op het industrieterrein; je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen het gaan doen, mits het als groep ook haalbaar is.

Deze workshop biedt een verdieping op wat je geleerd hebt tijdens de workshop Technische Camera 1 en kan gebruikt worden voor het verbreden van de technische en fotografische mogelijkheden in je eigen werk.

Bijzonderheden: studenten werken met eigen cassettes en film.

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Start: zaterdag 4 november 2023 van 13:30 – 16:00 uur.

Opvolgende lesplanning:

De overige 3 lessen worden gepland in overleg met de groep en vinden plaats in de studio van docent Pieter Lemmens in Den Haag.

 

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.