Signatuur en Ontwikkeling
Het ontwikkelen van een eigen signatuur is belangrijk. Het geeft richting, zeggingskracht en herkenbaarheid en je kunt jezelf daarmee beter onderscheiden van andere fotografen/kunstenaars. Het draagt bij aan het vinden van jouw plek als maker in het circuit van opdrachtgevers, galeries en andere toonplekken en het helpt bij het opbouwen van een professioneel portfolio.
In deze tijd, waarin we overspoeld worden met zich steeds sneller afwisselende beelden en indrukken waar we ons continu toe moeten verhouden, is je eigenheid vinden én bewaren best een hele opgave. Het doel van deze workshop is dan ook om je tools en inzichten te geven die bijdragen aan het herkennen en uitdiepen van jouw eigen stijl en identiteit, persoonlijk en in jouw werk. Waar is jouw signatuur op gestoeld? Wat is jouw beeldtaal? Welke keuzes maak je bij de ontwikkeling van een nieuw project? Werk je seriematig, maak je een publicatie of juist een installatie? Werk je met cross-overs naar andere media en hoe verhouden die zich tot elkaar?
Je krijgt antwoorden op deze vragen door middel van persoonlijke coaching waarin we jouw project onderzoeken en jij jouw unieke signatuur en werkproces beter leert herkennen en toepassen.
Werkwijze
We beginnen met een idee/plan waar je aan wilt werken. Gedurende de workshop gaan we dat aanscherpen tot een (op zichzelf staand) eigen project.
Wat komt er aan bod?
– Onderzoek naar de motivatie, wat is je persoonlijke drijfveer voor het project?
– Signatuur ontwikkeling, wat is jouw authenticiteit?
– Conceptontwikkeling, wat ga je doen?
– Uitvoering, je leert hoe je stapsgewijs een idee kan uitwerken tot een project waarbij jouw signatuur duidelijker naar voren komt.
Waar werk je naar toe?
– Een beter inzicht in jouw identiteit als beeldmaker.
– Richting voor het maken van nieuw werk én het vinden van je plek.
Deze workshop is geschikt voor (semi) professionele beeldmakers.
Antoinette Nausikaä (1973, Vlissingen, NL) creëert site-specifieke projecten waarbij ze gebruik maakt van media zoals fotografie, tekeningen, tekst en kleiaarde. Ze gebruikt deze om verschillende perspectieven op haar onderwerp te tonen. Door middel van langdurige observatie op plekken waar cultuur en natuur samenkomen onderzoekt zij de natuurlijke verstrengeling van de mens met de stedelijke omgeving.
Thema’s in haar werk zijn de ervaring van puurheid en harmonie in een snel veranderende wereld, de relatie tussen het abstracte van de mens en het organische van de natuur, en de betekenis van het tijdelijke t.o.v. het blijvende. Met haar werk nodigt zij de kijker uit om anders te kijken naar de alledaagse wereld vanuit het zien en herwaarderen van de verwondering en het bewust maken van de kracht van observeren, vertraging en reflectie.
Haar onderzoek uit zich in de vorm van installaties, publicaties en workshops.
Antoinette Nausikaä is een alumna van de Fotoacademie. Aansluitend studeerde ze aan de Gerrit Rietveld Academie en volgde een residency aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam in 2009/2010.
In 2008 won ze de Bouw in Beeld fotografieprijs. Ze werd genomineerd voor de Somfy Photography Award in 2019 en was o.a artist in residence bij La Cité internationale des arts in Parijs 2020. In 2018 maakte ze haar boek en tentoonstelling “Breathing Mountains” (APE, Gent, B). Op dit moment werkt zij aan haar nieuwe boek; “bird, plane, butterfly” rond de natuurlijke harmonie in een metropool.
Ze maakte verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk is opgenomen in kunstcollecties van: Huis Marseille, Museum voor Fotografie Amsterdam, De Nederlandse Bank, AMC, LUMC, Willem Arntsz Stichting te Utrecht, Fondation Thalie Brussel, De Nederlandse Rijksoverheid.
Antoinette Nausikaä wordt vertegenwoordigd door galerie Caroline O’Breen in Amsterdam.
Aanmelden
Startdata en lesplanning
Start: donderdag 10 oktober 2024 van 18:45 – 21:15
Inschrijven
Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.
Opleidingsvariant | Lesdag | Tijdstippen | Startdatum | |
---|---|---|---|---|
avond | donderdag | 18:45 - 21:15 | 10/10/2024 |