Spring naar content

Contact

De Fotoacademie is gevestigd in Amsterdam in het CEC, het Cultureel Educatief Centrum.

Bezoek- en postadres: Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam.

Algemeen telefoonnummer: +31 (0)20 530 9260
Algemeen e-mailadres: info@fotoacademie.nl

Bankrekening: NL38RABO0144295989

Administratie

Onze studentenadministratie is per e-mail (voorkeur) en telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
De Fotoacademie ligt op een paar minuten lopen van metrostation Ganzenhoef met aansluiting op NS stations Centraal Station en Amstel Station.

Auto
In de directe omgeving is het gratis parkeren, op straat en in parkeergarage De Gouden Leeuw, Gouden Leeuw 100, 1103 KA Amsterdam. De parkeergarage ligt schuin tegenover de Fotoacademie.

Op zoek naar een fotograaf?

Interessante foto-opdracht
Onze studenten hoeven geen stage te lopen, maar je kunt wel een student van de Fotoacademie benaderen voor een foto-opdracht. Hoe? Door jouw oproep/projectomschrijving als flyer op te hangen op ons prikbord bij de entree. Vermeld in ieder geval om welk type foto-opdracht het gaat (wat voor fotograaf je zoekt), hoeveel tijd de foto-opdracht in beslag neemt en het beschikbare budget.

Vergoeding
Omdat de meeste studenten van de Fotoacademie vaak al werkzaam zijn als fotograaf, zoeken zij géén foto-opdracht om hun portfolio uit te breiden. Zij zullen daarom een marktconform tarief hanteren. Een reiskostenvergoeding, lunch of gratis toegangskaartje zijn een prettige bijkomstigheid.

Contact
Let er ook op dat in de opdracht de contactgegevens vermeld staan zodat studenten direct contact kunnen opnemen.

Vacatures

Openstaande vacatures
Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures binnen de Fotoacademie. Houd deze websitepagina of onze socials in de gaten voor nieuwe vacatures.

 

Open sollicitatie
De Fotoacademie is altijd op zoek naar enthousiaste en getalenteerde collega’s. Stuur jouw open sollicitatie inclusief cv naar Margreet Zippro, margreetzippro@fotoacademie.nl.

Let op! Ambieer je een functie binnen het onderwijzend team? Graag verwijzen we je naar onderstaande criteria. Indien je voldoet aan deze criteria nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

 

Eisen

 • Minimaal een HBO-diploma in een relevante opleiding op creatief/cultureel gebied;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen het culturele veld, aanverwante vakgebieden en/of hoger onderwijs;
 • Een eigen en actuele beroepspraktijk;
 • Ervaring met Photoshop en Premiere Pro of verwante programma’s;
 • Interesse in projectmatig werken en een bereidheid om deel te nemen aan teambijeenkomsten;
 • Een onderwijsbevoegdheid voor het hoger onderwijs heeft onze voorkeur.

 

 Houding en praktijk

 • Je bent in staat om ondersteunende, kritische vragen te stellen aan studenten en collega’s;
  Je blijft flexibel in improvisatie: je kunt groepsdynamiek lezen en hierop passend reageren.
 • Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden – om een lessenreeks effectief te plannen in overeenstemming met onderwijskaders;
 • Je hebt een actief netwerk in de culturele sector om zo ons curriculum in een breder veld van belanghebbenden te situeren;
 • Je gelooft dat evaluatie van de beroepspraktijk en intersectionele perspectieven van belang zijn voor een effectieve leeromgeving – en je draagt deze waarden uit binnen onze opleiding.