Spring naar content

Ariane James

Ariane is artistiek manager van de opleiding Toegepaste Fotografie. Voor dit leertraject maakte zij het curriculum en het lesmateriaal. Deze studierichting maakt als praktisch gerichte beroepsopleiding onderdeel uit van het lesaanbod van de Fotoacademie te Amsterdam.

Behalve als artistiek manager werkt Ariane ook veel als docent. Ook geeft zij regelmatig lezingen over allerlei verschillende onderwerpen.

Wat haar vrije werk betreft blijft ze gefascineerd door infrarood fotografie. Ariane werkt hiervoor met omgebouwde digitale camera’s. De serie Dagboek gaat over verwevenheid met het landschap. In deze serie zelfportretten deelt ze haar persoonlijke ervaringen.

In opdracht fotografeert zij instrumenten, antieke interieurs en kunstvoorwerpen, en daarnaast verzorgt zij ook reportages en familieportretten.

Ariane begon haar werkzame leven als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solo diploma en een aantekening kamermuziek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met het Icarus Ensemble maakte zij tournees door o.a. Japan, Zweden en de VS. Het Icarus Ensemble won met hun cd een Diapason d’Or.

Voor meer info zie: arianejamesfotografie.nl

Hoewel zij in het begin haar werk als fotograaf met een loopbaan als musicus combineerde werd een carrière in de fotografie haar keuze.