Spring naar content

Eva Sjerps

Eva Sjerps (1982) is documentairemaker en werkt in opdracht als cinematograaf en editor. Haar films ‘COCON’ (2016) en ‘MET ALLES WAT ER IS’ (2017) gingen beide in première op het Nederlands Film Festival en werden uitgezonden op de NPO.

Haar films zijn zintuiglijke observaties van mensen op één bepaalde plek. Met een respectvolle blik komt ze dichtbij mensen in voor haar onbekende werelden. Ze creëert zonder commentaar of interviews een ervaring, waarin ze voelbaar maakt wat haar raakt. Haar onderwerpen zijn altijd gerelateerd aan de verbinding met het lichamelijke.

Film ‘MET ALLES WAT ER IS’ (21 min.) op uitzending gemist

Een intieme observatie van vier mensen met de ziekte van Parkinson, die ondanks hun grote moeite met bewegen, de uitdaging aangaan om te dansen. Ieder van hen gaat op zijn eigen manier op zoek naar zijn mogelijkheden en levensvreugde.

Film ‘COCON‘ op Vimeo (18 min.)

Een observerende en gevoelige film over jonge Belgische boksers, die zich voorbereiden,  voor op een landelijke (kick)bokswedstrijd. Tijdens grappige, ontroerende en verontrustende momenten wordt de zachte en menselijke kant van de boksers en hun trainers zichtbaar.

Meer werk kun je vinden op Vimeo van Eva.

Momenteel werkt Eva aan een nieuwe film ‘SPIEGEL’ (werktitel) over paardencoaching voor jongeren met problemen.

Eva over het coachen van audiovisuele projecten: ‘Ik haal veel plezier uit het ondersteunen van mensen, om de kern te vinden van wat ze willen maken. Waardoor ze duidelijke en bewuste keuzes kunnen maken, tijdens het hele proces. Om zo hun werk zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.’