Spring naar content

Liselotte Schuppers

Liselotte Schuppers (1977), is een fotograaf met het  beeldend vermogen  om concepten naar beelden te vertalen. Liselotte is al 21 modefotograaf en heeft publicaties op haar naam voor bijvoorbeeld Vogue Portugal en ELLE Croatia.

Geïnspireerd door mens en dier, heden en verleden, gevoel en sfeer, vertaald Liselotte voor de kijker haar verhalen in beelden. Met haar eigen werk geïnspireerd door paarden waar expressie, dynamiek en een boeiende compositie van paarden in een situatie die in het echt ondenkbaar zou zijn maakt de kijker nieuwsgierig naar het verhaal achter de foto.

Greek Myth bestaan uit een samenstelling / portfolio van losse werken en kleine series. De horses of Diomedes zijn één van de verhaallijnen waar Liselotte Schuppers zich door laat inspireren. De sterke verbintenis tussen de paarden en hun gebundelde kracht. Welke magisch realistisch worden uitgewerkt met haar fotografie en de digitale bewerking tot een schilderij. Ook de verwijzing naar barokke schilderkunst en beeldhouwwerken zijn belangrijk waar de emotie sterk
voelbaar is. De verschillende gelaatsuitdrukking van de hengsten spreken boekdelen. Bucephalus is ook een belangrijk paard uit Griekse Mythologie, het paard van Alexander de Grote. Deze imposante zwarte hengst komt regelmatig terug in Liselotte haar verbeeldingen. Met haar verschillende paarden projecten ontvangst zij vele awards, onder andere wint zij in 2021 de IPA titel “nature photographer of the year 2021”