Spring naar content

Bart Koetsier

Na jaren in Amsterdam gewerkt te hebben woont en werkt Bart tegenwoordig in Parijs. Hij publiceert in diverse kranten en tijdschriften, maar werkt ook
aan eigen projecten, zoals ‘Taillights Fade’, een persoonlijk document over het nachtelijke leven in de straten van Europa.
Met zijn eindexamenwerk won hij een categorieprijs en de 2e prijs overall bij de Photo Academy Award. Tevens heeft hij diverse prijzen gewonnen bij de Zilveren Camera.
Bart heeft een sterke voorkeur voor de nacht: “Het speelt zich af in de duisternis. De zelfkant van de maatschappij, van het leven. De mensen die zich ‘s nachts op straat begeven zijn toch andere mensen dan die overdag naar kantoor gaan. En het licht is ‘s nachts ook anders: òf er is geen licht, òf het is neplicht. Dat andere licht draagt een soort poëzie in zich waardoor de foto’s een soort schilderijtjes worden.

Middels de fotografie kan ik proeven van iemands leven. Ik fotografeer meestal het gootje, het afvalputje van de samenleving.

Ik ben als fotograaf ook niet onzichtbaar. Ik wil contact maken met de mensen die ik fotografeer. Het zijn ontmoetingen, met interacties.”