Spring naar content

Vivian Keulards

Zolang ik me kan herinneren observeer ik graag mensen. Als kind deed ik dat al vol aandacht. Stilletjes in de menigte probeerde ik de wereld om mij heen te begrijpen. Geen wonder dat ik portretfotograaf ben geworden, ook al was dat pas op latere leeftijd. In 2009, op mijn 39ste rondde ik de Amsterdamse Fotoacademie af. Daarvoor fotografeerde ik ook al altijd mensen en was ik tijdens mijn eerste studie Communicatiewetenschap met regelmaat in de doka te vinden.

Kinderen, jongeren en bijzonder kwetsbare groepen zijn vaak terugkerende onderwerpen binnen mijn fotografie. Mijn series zijn de ene keer documentaire én de andere keer weer creatief/fictief. Daarmee vind je mijn werk dus op fotofestivals of in galeries, maar ook bijvoorbeeld in de weekendbijlage Tijd van de krant Trouw.

Mijn eerste boek verscheen: Flaming Grace, een ode aan rood haar. In dit hardcover boek staan geënsceneerde portretten van Nederlandse, Ierse en Amerikaanse roodharige kinderen. Het boek viel in de prijzen (drie keer goud en een keer brons) bij de Moscow International Foto Awards.

Bijgaande beelden:

1 & 2 uit Flaming Grace, afgerond project en in boekvorm nog te krijgen op mijn website

3 & 4 Dazza & Yan, langlopende portretserie over broer en zus, elk half jaar maak ik een nieuw portret, analoog.

5 & 6 nieuwe creatieve serie, nog naamloos als serie