Spring naar content

De Clinic ‘AI of liever Echt’ op zaterdag 28 oktober was een succes! De sprekers belichtten elk een ander aspect van dit onderwerp. Eduard de Kam had het vooral over de praktische toepassing, Růženka Bisecker liet haar zoektocht naar haar droombeelden zien, en Max van Olden van de DuPho vertelde dat de jurisdictie nog lang niet af is. Na de pauze demonstreerde Gerwald Jens Radsma hoe verschillende AI programma’s met dezelfde prompts iets heel anders maken, Dimitri van der Werf toonde daarna dat je geen fotograaf hoeft te zijn om beelden te kunnen maken. In de linkjes bij de sprekers kun je de livestream bekijken.

Na de inspirerende middag bleek er veel belangstelling voor een ‘hands-on’ vervolg waarbij je zelf aan de slag gaat met AI. Deze middag gaat plaatsvinden op 2 december 2023 van 14.00 tot 17.30.

De kosten van deze hands on Clinic zijn 25 euro, studenten van de Fotoacademie hebben recht op korting via deze link: Fotoacademie

Zien wat er allemaal mogelijk is met AI is al inspirerend, maar nog leuker is het om er zelf mee aan de slag te gaan!
Op deze dag krijgt iedereen een eigen computer van de Fotoacademie ter beschikking. In twee blokken ga je onder leiding van Dimitri van der Werf en Gerwald Jens Radsma zelf experimenteren met Midjourney, Stable Diffusion, en Dalle 3. Met gerichte opdrachten verken je de basisprincipes van AI en wat er allemaal mogelijk is. Hoe maak je een goede prompt, welke aanpassingen kun je nog doen, wat zijn de do’s and don’ts.
Na deze middag ben je hopelijk net zo in de ban van AI als onze docenten!

Je hoeft geen ervaring te hebben met AI om deze middag te kunnen volgen.

Tickets voor de Hands on Clinic kun je hier bestellen.

Graag houden we je op de hoogte van onze Clinics die door Bas Schweitzer (Nivo Schweitzer), Roos Schouw en Jannie de Kruijff (Focus), Eduard de Kam (NIDF) en Ariane James (Fotoacademie) worden georganiseerd.