Spring naar content

Digitale beeldbewerking 3

Je werkt al geruime tijd met Photoshop. Je hebt een (globaal) idee van jouw signatuur en hoe je deze verder wilt gaan ontwikkelen door middel van digitale beeldbewerking. En je wilt je werk verbeteren door nieuwe technieken te leren en toe te passen.

In de workshop Digitale beeldbewerking 3 gaan we aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en leer je daarbij nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld manipulatie/composite, realistisch samenvoegen, schaduwen, retouche – portretten & retouche – compositie verbeteren (reductie).

We reflecteren op wat er in je workflow beter kan en stellen doelen voor de richting die je op wilt. Vervolgens vertalen we dit naar een aantal opdrachten, die je zelf en tijdens de lesuren onder begeleiding gaat uitwerken.

Kortom we gaan in jouw werk verdieping aanbrengen met artistieke/creatieve keuzes én met de ontwikkeling van (nieuwe) technische vaardigheden.

Maatwerk in groepsverband
Je gaat in groepsverband aan jouw persoonlijke doelen werken. Door middel van een opdracht + een à la carte menu van technieken die de docent op jouw verzoek behandelt, stel je met de docent een persoonlijke opdracht op. Deze opdracht kan gericht zijn op het verder ontwikkelen van jouw signatuur of het bekwamen van specifieke technische vaardigheden. Of een combinatie daarvan.

Uiteraard zijn er ook klassikale elementen waarin nieuwe technieken worden uitgelegd en komen ook de standaard technieken aan bod, zoals workflow verbeteringen, aanpassingslagen, selecties, maskers, klonen, etc.

De docent, Gerwald Radsma coached al meer dan 12 jaar studenten op individuele basis, en geeft daarnaast les. De combinatie hiervan is voor hem een logische vervolgstap.

Opdrachten
In les 1 formuleren we jouw persoonlijke opdracht, vanaf les 1 werk in eigen tijd en onder begeleiding in de lessen aan deze opdracht. Je past de à la carte technieken en vaardigheden toe die je in de lessen leert. Elke les bespreken we jouw progressie. In de laatste les bespreken we het eindresultaat.

Niveau
Je bent al lang voorbij de basis, en gebruikt Photoshop intensief, je bent dus ongezien het pad richting expert opgegaan, al zul je je wellicht niet zo noemen. Online Photoshop video’s geven je meer herkenning dan verbazing.  In de praktijk betekent dit dat aanpassingslagen en laagmaskers vast deel uitmaken van je workflow.

Aanmelden

Startdatum en lesplanning

Startdata: dinsdag 5 november 2024 van 13:30 – 16:00 uur


Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
middag dinsdag 13:30 - 16:00 05/11/2024
middag dinsdag 13:30 - 16:00 05/11/2024