Spring naar content

Documentaire fotografie & storytelling 2

Deze workshop is bedoeld voor studenten die de workshop Documentaire fotografie & storytelling 1 hebben gevolgd en de daar opgedane kennis en ervaring verder inhoudelijk willen verdiepen en gaan werken aan het ontwikkelen van een persoonlijke visie en beeldtaal.

Het begrip documentairefotografie wordt in deze workshop ruimer opgevat: zowel de puur registrerende archivering en conventionele journalistieke observatie maar ook experimentele “post- documentaire” projecten kunnen binnen deze workshop worden uitgewerkt.

De nadruk ligt op het vinden van een passende persoonlijke benadering en vormgeving van je documentaire binnen een eigen visie en beeldtaal.

Hoe kijk jij naar de wereld en wat wil je vertellen?

Je werkt aan een eigen project met een zelfgekozen onderwerp. Daarnaast krijg je ook een aantal kleine opdrachten. Het redigeren van beeldmateriaal tot een originele samenhangende sequentie is wederom een essentieel onderdeel van de workshop.

Verder zoeken we in de lessen  naar verdieping en reflectie over documentaire fotografie, dmv 4 thematische mini colleges. De thema’s zijn: ‘‘Feit of Fictie’, ‘Tijd & Plaats’, Kunst of Document’ en  ‘Fotografie, de wereld en ik’.
Daarnaast worden praktijkervaringen gedeeld en veel beeldmateriaal getoond met uiteraard veel fotoboeken.

Aanmelden

Startdata en lesplanning

De volgende workshop start in het najaar.
De startdata worden nog online gezet.

 

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.