Spring naar content

Locatie- & landschapsfotografie 1

Elk (stedelijk)landschap, is fotografisch gezien mogelijk een interessante locatie. Dat is persoonlijk. Hoe je ernaar kijkt is voor iedere beeldmaker anders. In deze workshop ligt daarom ook de focus op hoe de beeldmaker een landschap op zijn of haar eigen wijze interpreteert en vastlegt. De locatie wordt gebruikt als canvas om eigen thema’s op uit te werken

In de workshop Locatie- & landschapsfotografie 1 ga je onder begeleiding een ‘portret’ maken van een stedelijk landschap (bijvoorbeeld een park, een woonwijk onder architectuur of een kantoor/bedrijvencomplex)

En je wordt gevraagd om, binnen een vooraf gekozen benadering, een fotografische serie of korte video-impressie van een zelfgekozen landschap in beeld te brengen.

Tijdens de introductie laat de docent, fotograaf Paul Vos, je door middel van voorbeelden uit de fotografiegeschiedenis zien op welke manier je een onderwerp kunt benaderen en uitwerken.

Vervolgens krijg je twee opdrachten. Een daarvan voer je tijdens de tweede les uit met de groep, op een vooraf vastgestelde locatie.

De andere opdracht is een thuisopdracht. Je kiest zelf het landschap, bepaalt het thema en werkt het concept uit in beeld.

Bij de derde, afsluitende bijeenkomst worden zowel de thuisopdracht als de lesopdracht besproken.

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Start: vrijdag 29 maart 2024 van 13:30 – 16:00 uur.

 

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

OpleidingsvariantLesdagTijdstippenStartdatum
middagvrijdag13:30 - 16:00 uur29/03/2024
middag vrijdag 13:30 - 16:00 uur 29/03/2024