Spring naar content

Straatfotografie

Waarschijnlijk is de mens het meest vastgelegde onderwerp waar je als beeldmaker mee te maken kunt krijgen, van portret tot documentair tot mode en zelfs zelfportretten of vormen van autonoom werk. De straat is de plek waar ze allemaal samenkomen en in deze workshop leer je hoe je het verhaal van de mens in een specifieke straat zou kunnen vertellen, zelfs al is er op die plek misschien niemand aanwezig.

Het doel van de workshop Straatfotografie is dat je leert om, binnen bepaalde restricties als verplichte locatie, tijdstip en tijdsduur, een aan mensen gerelateerd verhaal (sociale reportage) te vertellen. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt het werk van diverse fotografen bekeken.

Een van de opdrachten maak je onder supervisie tijdens de tweede bijeenkomst, een andere opdracht zul je in je eigen tijd uitvoeren.

Deze workshop is bedoeld voor fotografen die geïnteresseerd zijn in het fotograferen van mensen en hoe je, hetzij in opdracht hetzij vanuit jezelf, een (beeld)verhaal over mensen kan vertellen.

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Start: woensdag 10 april 2024 van 13:30 tot 16:00 uur.

Inschrijven
Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

OpleidingsvariantLesdagTijdstippenStartdatum
middagwoensdag13:30 - 16:00 uur10/04/2024
middag woensdag 13:30 - 16:00 uur 10/04/2024