Spring naar content

Studiofotografie – verhalend licht 2

Verhalend Licht 1’ liet zien hoe je met lichtbronnen van verschillende kleurtemperatuur en grootte ‘verlichting-naar-de-natuur’ kunt maken, hoe je cookies kan gebruiken om omgeving buiten het kader te suggereren en hoe je achtergrondprojectie kunt gebruiken om een andere wereld te creëren.

‘Verhalend Licht 2’ bouwt hierop verder.

Je gebruikt oude en nieuwe technieken bij het bedenken, bouwen en uitlichten van een ’table-top’ landschap, een landschap van 1×1 meter maximaal met materialen naar jouw keuze.

Het begrip ‘landschap’ kan je in deze workshop ruim nemen: een berglandschap, een stadslandschap, een onder-waterlandschap, maar ook de keukenla of volkomen abstracte vormen kunnen een landschap vormen.

Perspectivisch lijnenspel, een vast verdwijnpunt, verkleining en atmosferisch perspectief zijn belangrijke elementen om natuurlijke dieptewerking te suggereren. En natuurlijk de verlichting, die het beeld een gevoel van een tijdstip op een dag kan geven. Maximale scherptediepte is vaak een kenmerk bij totaalbeelden in landschapsfotografie. Door gebruik te maken van Focus-Stacking kun je een dergelijke scherptediepte met een hoge kwaliteit creëren. Focus-Stacking is een techniek waarbij je meerdere opnames met een ander scherpstelpunt combineert in Photoshop of Lightroom; dit geeft het ‘table-top’ landschap zijn geloofwaardigheid.

‘Verhalend Licht 2’ is een fotografie-workshop, maar kan ook in bewegend beeld, live of stop-motion uitgevoerd worden.

 

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Start: dinsdag 12 november 2024 van 13:30 – 16:00

LET OP: dinsdag 10 december is een dubbele les (van 10-16)

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
middag maandag 13:30 - 16:00 12/11/2024
middag maandag 13:30 - 16:00 12/11/2024