Spring naar content

Toegepaste flitstechniek – reportage flitser

Tijdens deze inspirerende en praktijkgerichte workshop ga je onder leiding van Jaap van den Beukel technisch en inhoudelijk aan de slag met het ontwikkelen van jouw flitstechniek met een reportage flitser.

De reportageflitser biedt veel meer mogelijkheden dan je denkt. Zo is het niet alleen een draagbare studio, het is ook dé oplossing in lastige lichtsituaties: met het zorgvuldig inzetten van het flitslicht in combinatie met het aanwezige licht kun je je foto nèt die extra touch geven die maakt dat die foto verkoopt. Kortom: laat die flitser niet zomaar in je fototas zitten en onderzoek wat je er allemaal mee kunt.

In deze workshop neemt Jaap van den Beukel je ook mee in zijn werkwijze: waarom kiest hij ervoor om de flitser op een bepaalde plek te neer te zetten? Welke rol spelen de weersomstandigheden? Hoe balanceert hij in zijn foto’s tussen daglicht en flitslicht? Wat neemt hij mee in de praktijk op locatie?

Je leert uiteindelijk het flitslicht te gebruiken in dienst van het beeld dat je voor ogen staat.

Dat kan betekenen dat je:

  • Het licht in de gegeven situatie ondersteunt met een kleine hoeveelheid invullicht van de reportage flitser.
  • Dat je het licht in de geven situatie helemaal naar je hand zet en het flitslicht als belangrijkste lichtbron (hoofdlicht) gebruikt.

Daarbij verfijn je je techniek en leer je werken met High Speed Synchronisatie en met lightshapers, zoals oa grid en snoots en met gels, softbox en flitsparaplu.

De workshop bestaat uit 4 lessen (waarvan 3 praktijklessen in de studio en/of buiten) en verschillende (thuis) opdrachten.

Studenten werken met een eigen reportageflitser, (HSS) triggers, en statief.

Aanmelden

Startdatum en lesplanning

vrijdag 11 oktober van 13:30 – 16:00

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
middag vrijdag 13:30 - 16:00 11/10/2024
middag vrijdag 13:30 - 16:00 11/10/2024