Spring naar content

Portretfotografie 1

Je bent bijzonder geïnteresseerd in het fotograferen van mensen; Je fotografeert met veel plezier je familie en vrienden of interessante ontmoetingen op reis. Misschien word je soms gevraagd om dit al in opdracht te doen, bijvoorbeeld van je collega’s.

Maar, je wilt meer grip krijgen op de manier waarop je iemand in beeld brengt en leren wat een goed portret definieert.

Welke factoren spelen een rol bij het schieten van een aansprekend portret? Welke technieken zijn belangrijk, welke invalshoeken kan je kiezen en welke rol speel jij als fotograaf in het geheel?

Met deze workshop leg je een goede basis in de portretfotografie. Praktische elementen zoals mogelijke lichtrichtingen, het belang van de locatie, regie en compositie komen aan bod. Dit ga je vervolgens toepassen in verschillende portretopdrachten. Binnen, buiten en in de studio.

Daarnaast wordt ook geschiedenis en context van portretfotografie behandeld en ga je onderzoek doen naar gewaardeerde portretfotografen.

 

Aan het eind van de workshop heb je geleerd bewuste keuzes te maken over de manier waarop je iemand in beeld brengt en ben je in staat een pakkend, aansprekend portret te maken!

De workshop bestaat uit vier lessen, waaronder een praktijkles in de studio. Daarnaast ga je verschillende thuiswerkopdrachten maken.

Aanmelden

Startdatum en lesplanning

Start: woensdag 6 november van 13:30 – 16:00

 

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
middag woensdag 13:30 - 16:00 06/11/2024
middag woensdag 13:30 - 16:00 06/11/2024