Spring naar content

Evelien Kunst

Maak jouw fotografieproject succesvol

Tijdens dit Expert Programma werk je in een kleine ambitieuze groep aan het succes van jouw fotografie project. Je leert om jezelf en het project goed op de kaart te zetten en te denken in mogelijkheden. Je gaat zien hoe je kansen kan creëren en dit ook daadwerkelijk doen. Altijd met de fotografie als uitgangspunt.

Expert Evelien Kunst helpt je om jouw project op de beste manier naar buiten te brengen. Hoe verhoog je de kans op een publicatie of op een opdracht? Hoe pak je een onderhandeling slim aan? Hoe maak je een sterk projectplan dat je helpt bij een subsidie aanvraag? Wat is het belang van goede partners en hoe benader je die? Je wordt, samen met de andere deelnemers, door expert Evelien Kunst getraind en individueel geadviseerd over hoe jij jouw doelstellingen het beste kan bereiken.

Maak kennis met Evelien Kunst en haar visie op wat er nodig is om als fotograaf succesvol te kunnen zijn: Presentatie Talks About Photography

Doel

  • Tijdens het programma ga je één van jouw projecten of project ideeën verder ontwikkelen in een helder projectplan;
  • Je leert te werken in een duidelijke structuur met het door Evelien Kunst ontwikkelde “Storytelling Canvas model”;
  • Je krijgt adives over mogelijke partners en samenwerkingen; Wie kan je benaderen en hoe?
  • Je werkt aan een heldere budget opstelling;
  • Je werkt aan een sterke pitch om jouw project onder de aandacht te brengen van mogelijke opdrachtgevers, partners en financiers.
  • Je krijgt advies bij onderhandelingen.

Dit programma is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. De groep blijft klein waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure wordt inspiratie en samenwerking binnen de groep gestimuleerd.

Over expert Evelien Kunst

Evelien Kunst is een freelance professionele fotografie- en marketing consultant. Ze heeft meer dan 23 jaar ervaring in de fotografiewereld, marketing en educatie. 

Sinds maart 2023 is zij interim-voorzitter van het FotoFestival Naarden.

Evelien was, onder meer, directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en directeur van NOOR, een internationaal vooraanstaand fotografencollectief. Daarvoor werkte zij als accountmanager voor The Red Dot Agency, een creatief strategisch communicatiebureau, waar zij verantwoordelijk was voor Canon Professional Network en het Canon Ambassadeurs programma. Van 1999 tot 2008, werkte zij voor World Press Photo. Als projectmanager educatie was zij verantwoordelijk voor de jaarlijkse Joop Swart Masterclass en heeft zij verschillende trainingsprogramma’s opgezet voor fotografen in Afrika en Azië.

Evelien heeft een M.A. diploma Communicatie van de UvA. Sinds oktober 2017 leidt zij op de Fotoacademie het Postacademisch Expert Programma ‘Maak jouw fotografie project succesvol’. Sinds september 2022 coördineert zij tevens de National Geographic Masterclass Fotografie. Daarnaast werkt zij drie dagen in de week voor het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten waar zij zich bezighoudt met talentontwikkeling.

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

 

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals bijvoorbeeld educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Inschrijven

Startdatum:

Startdatum: woensdag 27 maart 2024 van 18:30 tot 21:30 uur

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
avond woensdag 18:30 - 21:30 uur 06/03/2024
avond woensdag 18:30 - 21:30 uur 06/03/2024

Oud deelnemers

Bekijk hier het werk van deelnemers van vorige edities.