Spring naar content

Evelien Kunst

Maak jouw fotografieproject succesvol

Tijdens dit Expert Programma werk je in een kleine ambitieuze groep aan het succes van jouw fotografie project. Je leert om jezelf en het project goed op de kaart te zetten en te denken in mogelijkheden. Je gaat zien hoe je kansen kan creëren en dit ook daadwerkelijk doen. Altijd met de fotografie als uitgangspunt.

Expert Evelien Kunst helpt je om jouw reeds afgeronde project op de beste manier naar buiten te brengen. Hoe verhoog je de kans op een publicatie of op een opdracht? Hoe pak je een onderhandeling slim aan? Hoe maak je een sterk projectplan dat je helpt bij een subsidie aanvraag? Wat is het belang van goede partners en hoe benader je die? Je wordt, samen met de andere deelnemers, door expert Evelien Kunst getraind en individueel geadviseerd over hoe jij jouw doelstellingen het beste kan bereiken.

Maak kennis met Evelien Kunst en haar visie op wat er nodig is om als fotograaf succesvol te kunnen zijn: Presentatie Talks About Photography

 

 

Doel

  • Tijdens het programma ga je één van jouw afgeronde projecten verder ontwikkelen in een helder projectplan;
  • Je leert te werken in een duidelijke structuur met het door Evelien Kunst ontwikkelde “Storytelling Canvas model”;
  • Je krijgt advies over mogelijke partners en samenwerkingen; Wie kan je benaderen en hoe?
  • Je werkt aan een heldere budget opstelling;
  • Je werkt aan een sterke pitch om jouw project onder de aandacht te brengen van mogelijke opdrachtgevers, partners en financiers.
  • Je krijgt advies bij onderhandelingen.

Dit programma is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. De groep blijft klein waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure wordt inspiratie en samenwerking binnen de groep gestimuleerd.

Na het afronden van deze workshop is het mogelijk om deel te nemen aan het vervolgtraject met een nieuw project.

Over expert Evelien Kunst

Evelien Kunst is een freelance professionele fotografie- en marketing consultant. Ze heeft meer dan 24 jaar ervaring in de fotografiewereld, marketing en educatie. 

 

Evelien was, onder meer, directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en directeur van NOOR, een internationaal vooraanstaand fotografencollectief. Daarvoor werkte zij als accountmanager voor The Red Dot Agency, een creatief strategisch communicatiebureau, waar zij verantwoordelijk was voor Canon Professional Network en het Canon Ambassadeurs programma. Van 1999 tot 2008, werkte zij voor World Press Photo. Als projectmanager educatie was zij verantwoordelijk voor de jaarlijkse Joop Swart Masterclass en heeft zij verschillende trainingsprogramma’s opgezet voor fotografen in Afrika en Azië.

Evelien heeft een M.A. diploma Communicatie van de UvA. Sinds oktober 2017 leidt zij op de Fotoacademie het Postacademisch Expert Programma ‘Maak jouw fotografie project succesvol‘. Sinds september 2022 coördineert zij de National Geographic Masterclass Fotografie. Sinds juni 2023 zet zij zich tevens in voor de Picture Bridge Foundation. Daarnaast werkt zij drie dagen in de week voor het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten waar zij zich bezighoudt met talentontwikkeling.

 

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

 

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals bijvoorbeeld educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er.

Inschrijven

Startdatum:

woensdag 23 oktober van 18:30 – 21:30

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hieronder inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
avond woensdag 18:30 - 21:30 23/10/2024
avond woensdag 18:30 - 21:30 23/10/2024

Oud deelnemers

Bekijk hier het werk van deelnemers van vorige edities.