Spring naar content

Evenementenfotografie

In deze workshop leer je om een fotografisch beeldverslag te maken van een evenement. Dat kan een particulier evenement zoals een huwelijk zijn, een bedrijfsevenement of een bijvoorbeeld een festival.

Je leert om helder te communiceren met je opdrachtgever, en een uitvoerbaar plan van aanpak te maken, dat is afgestemd op diens wensen.

Een goede cameratechniek is bij evenementenfotografie ook van belang. Hoe gebruik je het aanwezige licht, wanneer zet je extra licht in en hoe? Niet onbelangrijk: hoe zorg je voor een evenwichtige selectie (afgestemd met opdrachtgever) en nabewerking?

Daarnaast gaat het over praktische zaken als leveringsvoorwaarden, en acquisitie/het werven van klanten. Ook krijg je handvatten om straks pakketten (al dan niet op maat) voor jouw klanten samen te gaan stellen.

Na afloop van deze workshop heb je je kwaliteiten als fotograaf technisch en inhoudelijk ontwikkeld om een beeldverslag van een evenement te kunnen maken waar een opdrachtgever tevreden mee kan zijn. Je hebt onderzocht hoe je een goed plan van aanpak maakt en ervaren hoe belangrijk een zorgvuldige selectie en nabewerking zijn. 

Benodigde apparatuur

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Aangeraden: laptop met een Creative Cloud abonnement (Lightroom & Photoshop)
  • Reportageflitser
  • Statief – optioneel

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Startdatum volgt.

 

Inschrijven

Wil je starten met deze workshop? Je kunt je inschrijven via onderstaande button.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

OpleidingsvariantLesdagTijdstippenStartdatum
avonddinsdag18:45 - 21:15 uur09/05/2023
avond dinsdag 18:45 - 21:15 uur 09/05/2023