Spring naar content

Evenementenfotografie

In deze workshop leer je om een fotografisch beeldverslag te maken van een evenement. Dat kan een particulier evenement zoals een huwelijk zijn, een bedrijfsevenement of een bijvoorbeeld een festival.

Je leert om helder te communiceren met je opdrachtgever, en een uitvoerbaar plan van aanpak te maken, dat is afgestemd op diens wensen.

Een goede cameratechniek is bij evenementenfotografie ook van belang. Hoe gebruik je het aanwezige licht, wanneer zet je extra licht in en hoe? Niet onbelangrijk: hoe zorg je voor een evenwichtige selectie (afgestemd met opdrachtgever) en nabewerking?

Daarnaast gaat het over praktische zaken als leveringsvoorwaarden, en acquisitie/het werven van klanten. Ook krijg je handvatten om straks pakketten (al dan niet op maat) voor jouw klanten samen te gaan stellen.

Na afloop van deze workshop heb je je kwaliteiten als fotograaf technisch en inhoudelijk ontwikkeld om een beeldverslag van een evenement te kunnen maken waar een opdrachtgever tevreden mee kan zijn. Je hebt onderzocht hoe je een goed plan van aanpak maakt en ervaren hoe belangrijk een zorgvuldige selectie en nabewerking zijn. 

Benodigde apparatuur

  • Camera (spiegelreflex/systeemcamera)
  • Aangeraden: laptop met een Creative Cloud abonnement (Lightroom & Photoshop)
  • Reportageflitser
  • Statief – optioneel

 

   

Bedankt voor je passie, je kennis en je hart!
Je bent niet alleen een topfotograaf maar ook een super docent!

Antonie Glaser

   

 

Aanmelden

Startdata en lesplanning

De volgende workshop start in het najaar.
De startdata worden nog online gezet.