Spring naar content

Modefotografie – concept & studio

Fashion fotografie is zoveel meer dan een uitbundige fotoserie waarin modellen de nieuwste lijnen van grote modemerken presenteren. Een krachtige modeserie begint bij een concept: wanneer het lukt om daarmee de juiste essentie vast te leggen in een serie modische beelden, dan spreekt een sterke editorial meer dan duizend woorden. 

In deze workshop Modefotografie – concept & studio, onder leiding van Nienke Wind, leer je vanuit een eigen concept een modische serie te realiseren in de vorm van een editorial. Dit eindresultaat bereik je door middel van theorie- en praktijklessen. Tijdens de praktijklessen krijg je opdrachten in de studio met professionele modellen en styling. In de theorielessen behandelen we theorie passend bij de workshop en behandelen we de thuisopdrachten.

Het conceptuele aspect van mode/fashion fotografie staat in deze workshop centraal, en biedt daarmee de mogelijkheid tot verdieping naast andere fotografie-opleidingen of -cursussen.

Docent Nienke Wind leert je de basisprincipes van de modefotografie op technisch en inhoudelijk vlak en begeleidt je in het maken van de modische serie. Ze biedt in haar lessen een basis op het gebied van het lichtgebruik, met zowel kunst-en daglicht.  Je leert hoe je een concept uitwerkt in een modische serie in de vorm van een editorial – in de studio of op locatie.

Daarnaast bespreken we de modefotografen die beeldbepalend zijn op het gebied van de mode/fashion fotografie zoals we die nu kennen.

Aan het eind van deze workshop heb je, op basis van een duidelijk eigen concept, een modische serie gerealiseerd.

Aanmelden

Startdata en lesplanning

Startdata: maandag 14 oktober 2024 van 10:00 – 12:30

 

Inschrijven
Wil je starten met deze workshop? Je kunt je hier inschrijven.
Naar aanleiding van je inschrijving nemen we contact met je op over de toelating.

Opleidingsvariant Lesdag Tijdstippen Startdatum
ochtend maandag 10:00 - 12:30 14/10/2024
ochtend maandag 10:00 - 12:30 14/10/2024